Abvakabo : Snel een nieuwe cao Kinderopvang!

De kinderopvang maakt zware tijden door. Nieuwe bezuinigingen worden al aangekondigd terwijl de gevolgen van eerdere bezuinigingen net zichtbaar zijn.

‘Wij vinden het belangrijk nu goede afspraken te maken. Juist in deze tijd is behoud van kwaliteit nodig’, zegt Ilse van der Weiden, bestuurder Abvakabo FNV. 
‘Wij roepen al langer dat we niet blij zijn met het afwijzen van het cao-akkoord door de werkgevers. Maar het is helaas niet duidelijk wanneer de onderhandelingen worden hervat.
Daarom roepen wij onze leden, en alle medewerkers in de kinderopvang, op te laten zien dat ze het ook tijd vinden voor een nieuwe cao én behoud van kwaliteit. Niet alleen voor zichzelf, maar voor alle kinderen! De kwaliteit mag niet achteruit gaan’, aldus Van der Weiden.
Werk jij in de kinderopvang en vind je het ook tijd voor een nieuwe cao en behoud van kwaliteit? Teken dan hier de kaartenactie!
Het eerder door Abvakabo FNV en andere bonden gesloten onderhandelingsakkoord wordt door 96 procent van de achterban van Abvakabo FNV gesteund. De werkgevers hebben dus niet ingestemd en doen helaas ook geen ander voorstel. Dit is niet alleen nadelig voor de portemonnee van alle pedagogisch medewerkers, maar ook voor de kwaliteit en de inhoud van het werk.
Bron : http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/snel-een-nieuwe-cao-kinderopvang
Deel dit artikel