Uitnodiging: CJG-congres op 20 september

Vijf jaar Centra voor Jeugd en Gezin: wat is er allemaal bereikt? De afgelopen vijf jaar hebben gemeenten CJG’s opgericht. Hoe staat het met de professionalisering, aansturing en kwaliteit van de CJG’s? Een interessante vraag die tijdens het CJG-Congres op 20 september interessante antwoorden krijgt.

De meesten CJG’s staan nu als een huis of als een netwerk.Maar er is nog veel te verbeteren aan de professionele kwaliteit van CJG’s. Dat blijft de uitdaging voor de komende jaren, zeker in het licht van de transitie en transformatie van de jeugdzorg!

Daarom organiseren het Nederlands Jeugd Instituut, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en het Julius Centrum het CJG-congres bij de Universiteit Utrecht.

Workshops
Het bruist overal in Nederland van het enthousiasme om preventie, toeleiding, zorgtoewijzing, interventies, digitalisering en andere innovaties tot stand te brengen. Dit jaar komen innovatoren en onderzoekers uit het veld zelf aan het woord in een gevarieerd programma van workshops.

Plenair
Vóór en na de workshoprondes krijgt u waardevolle informatie:

  • Marianne Donker (VWS) geeft een overzicht over recente bestuurlijke ontwikkelingen bij de overheid.
  • Ferdinand Strijthagen (NCJ) vertelt over recente professionele ontwikkelingen.
  • Tom van Yperen (NJI) bespreekt geschikte kwaliteitsindicatoren voor een werkzaam CJG.

Doelgroep
Het congres is bedoeld voor gemeentebestuurders, ambtenaren, professionals, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen ,verloskundigen, psychologen, jeugdzorgwerkers en alle anderen die werkzaam zijn in het brede werkterrein van de CJG’s.

Programma en aanmelden

Bron : http://www.vng.nl/smartsite.dws?id=117004

Deel dit artikel