Lancering leermodule De Jeugd – Uw Zorg!

Op 20 november tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind lanceert staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een leermodule over kinderrechten. Het Kinderrechtencollectief, waar Defence for Children voorzitter van is, heeft de leermodule ontwikkeld voor gemeenten om kinderrechten te implementeren in het nieuw te ontwikkelen jeugdbeleid.
De gemeenten worden door de stelselwijziging jeugdzorg en de decentralisatie vanaf 2015 verantwoordelijk voor alle hulp aan jongeren. Naast alle andere nieuwe taken betekent dat voor de gemeenten een grote verantwoordelijkheid erbij. Het Kinderrechtencollectief heeft een compacte en effectieve e-learning-module ontwikkeld die gemeenteambtenaren en wethouders ondersteunt bij het implementeren van kinderrechten in hun nieuw te ontwikkelen jeugdbeleid. Uiteindelijk is de overheid (centraal én lokaal) verantwoordelijk voor de naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag in Nederland.

Staatssecretaris Van Rijn lanceert deze module op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. De gemeente Den Haag is gastheer en organiseert een speciaal programma rond deze bijzondere dag.

U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich aanmelden via Jolien Verweij, via j.verweij@defenceforchildren.nl of 071- 51 60 980.

Deel dit artikel