Gastouderopvang heeft imago probleem

  • door

Op deze website is deze week een opinie-artikel geplaatst over de gastouderopvang. Bij het artikel ook een stelling of kinderopvangtoeslag behouden moet blijven voor de gastouderopvang, of dat deze toch behoorlijk aangepast moet worden.(zie ook onderaan dit artikel)

Achtergrond daarbij is dat de branche het “geurtje” van misbruik van belastinggeld eens voor altijd kwijt zou kunnen raken. De branche is deels gegroeid door de mogelijkheid van de opa/oma oppassubsidie. Een wat klungelige wet- en regelgeving die de overheid veel geld heeft gekost (met dank aan VVD / CDA).

Na 103 stemmen is bijna 38 % van mening dat het eigenlijk alleen een oppassubsidie is. Daarbij is zo’n 36 % van mening dat er toch wel behoorlijke aanpassingen plaats dienen te vinden, zoals uitsluiten opa/oma en verhoging kwaliteitsregels.

De brancheorganisatie voor gastouders moet zich toch wel eens op het achterhoofd gaan krabben bij zulke resultaten. Uiteraard zijn er ook kwalitatieve goede gastouders, maar het imago van de branche is daar toch niet echt naar. Wil de branche dit verbeteren moet men toch echt iets gaan doen, anders blijft men het idee houden dat de GOB’s zijn opgericht om de administratieve verwerking rond het verkrijgen van oppassubsidie te organiseren.

Wij zijn benieuwd.

Stelling :

{acepolls 10}

Deel dit artikel