Teken petitie voor kinderrechten in buitenlandbeleid

  • door

Meer dan de helft van de wereldbevolking bestaat uit kinderen en jongeren. Zij hebben het recht om op te groeien in een veilige en rechtvaardige wereld. Nederlands buitenlandbeleid heeft hier grote invloed op. Help 24 kinderrechtenorganisaties,  waaronder Defence for Children, mee om kinderrechten hierin een plaats te geven en teken vandaag nog de petitie!

De nieuwe Nelson Mandela, Oprah Winfrey en Albert Einstein zijn nu tien jaar oud. Zij zijn onze toekomst. Tenminste, als ze de kans krijgen zich te ontwikkelen. Want helaas groeien miljoenen kinderen op in armoede en met geweld. Door kinderrechten op te nemen in ons mensenrechten – en buitenlandbeleid zeggen we NEE tegen kinderarbeid, geweld en kindersterfte. En JA tegen onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van kinderen en hun rechten. Alleen dan krijgen de nieuwe Nelson, Oprah of Albert de kans zich goed te ontwikkelen.

 

Teken NU de petitie

Teken NU de petitie en zorg er samen met ons voor dat de lijsttrekkers én hun partijen kinderrechten opnemen in ons regeerakkoord!

Dit is een initiatief van Defence for Children, UNICEF, Save the Children, Terre des Hommes, War Child, Stichting Kinderpostzegels, Plan Nederland, SOS Kinderdorpen, International Child Development Initiatives, Child Helpline International, Wereldkinderen, Young in Prison, Liliane Fonds, Prisma, Stop Kinderarbeid, Aflatoun, Red een Kind, Kidsrights, Stop Kindermisbruik, Edukans, Worldvision, ICS, Cordaid en Kerk in Actie.
 
Het resultaat van de petitie wordt aangeboden aan de politieke partijen. De lijsttrekkers die de formatiebesprekingen starten, wordt gevraagd ervoor te zorgen dat kinderrechten een vaste plek krijgen in het regeerakkoord.

Meer informatie

Lees hier de brief van de 24 kinderrechtenorganisaties aan de lijsttrekkers van de politieke partijen over het opnemen van kinderrechten in het buitenlandbeleid.

Bron :

Deel dit artikel