Resultaten Peutermonitor 2011 GGD ZHZ

Afgelopen maand is de Peutermonitor 2011 verschenen. Deze monitor geeft inzicht in de gezondheid van tweejarige peuters uit Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

In totaal is het onderzoek gebaseerd op ruim 1100 oudervragenlijsten en bijna 1400 vragenlijsten van jeugdverpleegkundige, behorende bij de peuters die in 2011 op tweejarige leeftijd op het consultatiebureau werden gezien. Met de resultaten kunnen consultatiebureaus, gemeenten en gezondheidszorginstellingen gerichter keuzes maken voor gezondheidsonderwerpen die extra aandacht verdienen. De factsheet is tot stand gekomen door samenwerking tussen Careyn Drechtsteden en GGD ZHZ.

Een aantal opvallende resultaten
De opvoedsituatie is bij acht van de tien peuters (80%) goed. E�n op de tien peuters (9%) heeft (ernstig) overgewicht en slechts de helft van de peuters voldoet aan een aantal leefstijlnormen, zoals twee keer daags tanden poetsen (47%), fruit eten volgens de richtlijn (47%), dagelijks groente eten (48%) en dagelijks minstens een uur TV kijken (51%), wat meer is dan de norm van maximaal een half uur per dag. 76% van de peuters vertoont nog zuiggedrag, ondanks het afbouwadvies vanaf de leeftijd van negen maanden. De spraak en taal wordt het vaakst risicovol of (licht) zorgelijk beoordeeld (19%).

Ga hier naar de Peutermonitor 2011.

Bron : http://www.ggdzhz.nl/client/1/?websiteid=1&contentid=3257

Deel dit artikel