Keklik Yücel

  • door

Met ingang van oktober 2012 is mevrouw Keklik Yücel (Cevizli (Turkije), 5 mei 1968) de woordvoerder van de PvdA in de Tweede Kamer voor “Emancipatie, arbeid en zorg Sociale zaken internationaal” (en dus de Kinderopvang). Ze is hier de opvolgster van Mariëtte Hamer.

Zij was van 9 februari 2010 tot en met 31 mei 2010 in een tijdelijke vervanging van Chantal Gill’ard lid van de Tweede Kamer. Haar portefeuille omvatte medisch-ethische zaken en ontwikkelingssamenwerking.

Mevrouw Keklik Yücel volgde opleidingen aan het LEAO en MEAO (richting Bedrijfsadministratie), waarna ze werkzaam was bij een uitgeverij als administratief medewerkster. In 2000 studeerde zij af aan het HBO (richting Personeel en Arbeid). Zij trad daarna in dienst van de gemeente Deventer, waar zij tot 2010 een aantal functies bekleedde, laatstelijk die van teammanager Kennis en Verkenning. Zij studeerde bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar zij in 2004 afstudeerde.

Mevrouw Keklik Yücel is voornamelijk werkzaam geweest in de overheidssector en heeft geen ervaring met Kinderopvang of bedrijfsleven.

U kan haar op Twitter volgen.

Bron : Wikipedia en Parlement & Politiek

Deel dit artikel