Eerlijk kinderpardon doe je niet voor de helft

  • door

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie heeft op 24 september een brief gestuurd over gewortelde kinderen waarin hij aangeeft dat 50 van de 92 gezinnen alsnog een verblijfsvergunning krijgen. Defence for Children pleit voor gelijke rechten voor alle gewortelde kinderen. Het is niet eerlijk een Kinderpardon half uit te voeren. Kinderen zijn geen cijfers, ze hebben een naam, gaan naar school en hebben vriendjes.

Het aantal van 92 gezinnen waar de Staatssecretaris het over heeft, is niet volledig. Bij Defence for Children zijn er enkele honderden kinderen bekend die langer dan vijf jaar in Nederland zijn. Juist voor deze gewortelde kinderen, kwam er een Kinderpardon. Het lijkt nu willekeurig welke gezinnen wel of geen verblijfsvergunning krijgen.

Oneerlijke regels niet uit te leggen aan kinderen

Uiteraard is Defence for Children verheugd dat 50 kinderen uit onzekerheid zijn. Er zijn echter honderden kinderen in dezelfde situatie, die even geworteld zijn en nog steeds geen vergunning op grond van het Kinderpardon hebben. Daarnaast zijn vele tientallen brieven van burgemeesters uit het land nog onbeantwoord gebleven. Kinderen zijn voor Defence for Children geen cijfers, maar kinderen die dagelijks onze Kinderrechtenhelpdesk bellen. Defence for Children maakt zich zorgen over de mogelijke maatschappelijke onrust, zeker in de wijken en dorpen waar de kinderen wonen.

Defence for Children blijft strijden voor gelijke rechten voor alle gewortelde kinderen.

Bron : http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4079/mo233-m80/eerlijk-kinderpardon-doe-je-niet-voor-de-helft-

Deel dit artikel