Defence for Children: Uitnodiging voor de Mulock Houwer-lezing 2012

  • door

Om het werk en de betekenis van pioniers, vernieuwers en invloedrijke denkers en doeners uit de geschiedenis van de jeugdzorg meer aandacht te geven in de huidige jeugdzorg en kinderbescherming, organiseren het Nederlands Jeugdinstituut en Defence for Children namens het Kinderrechtenhuis de Mulock Houwer-lezing. Graag nodigen wij u uit voor deze jaarlijkse lezing op 15 november 2012. 

Daniël Quirijn Robert Mulock Houwer (1903-1985) speelde een grote rol in de geschiedenis van de kinderbescherming en de jeugdzorg. Een belangrijk thema in zijn werk was aandacht voor het kind en zijn sociale omgeving. Wie zich verdiept in het gedachtegoed van Daan Mulock Houwer zal verrast zijn door de actuele betekenis van zijn werk.

De eerste succesvolle Mulock Houwer-lezing in november 2011 gegeven door bijzonder hoogleraar Ido Weijers. De tweede Mulock Houwer-lezing wordt gegeven door Adri van Montfoort. Van Montfoort is jurist en pedagoog, oprichter van het adviesbureau Van Montfoort, lector aan de Hogeschool Leiden en sinds 1997 raadsheer plaatsvervanger in de familiekamer van het gerechtshof in Den Haag. Ooit is de kinderbescherming begonnen als initiatief van burgers, maar gaandeweg is de kinderbescherming steeds meer geprofessionaliseerd en verstatelijkt. Van Montfoort zal vertellen over de terugkeer van het burgerinitiatief in de kinderbescherming. Daarna  zal Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en journalist/publicist, een presentatie geven van de Canon van de Jeugdzorg. Aansluitend is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten over de lezing en de Canon.

Meer informatie

De Mulock Houwer-lezing is op donderdag 15 november 2012 in het Kinderrechtenhuis in Leiden, van 15:30 – 18:00 uur.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld u tijdig aan bij Defence for Children, via e-mail: info@defenceforchildren.nl of op telefoonnummer 071 516 09 80. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alexandra Barendsen of Jolien Verweij op bovenstaand telefoonnummer.

Klik hier voor de uitnodiging van de Mulock Houwer-lezing.

Klik hier voor een samenvatting van de lezing ‘Kinderbescherming: de terugkeer van de burger’ van Adri van Montfoort.

 

Deel dit artikel