Abvakabo : Werkgevers wederom niet akkoord met nieuwe cao kinderopvang

Voor de tweede keer op rij hebben de werkgevers in de kinderopvang het onderhandelingsresultaat van de vakbonden en de Brancheorganisatie Kinderopvang over een nieuwe cao afgewezen. Leden van Abvakabo FNV stemden wel massaal in het met resultaat.

Abvakabo FNV-bestuurder Ilse van der Weiden: ‘De afwijzing is onbegrijpelijk, want volgens de brancheorganisatie voldoen de nieuwe afspraken aan de opdracht van de werkgevers. Blijkbaar heeft de Brancheorganisatie Kinderopvang haar leden daarvan niet kunnen overtuigen. Het lijkt er dan ook op dat de werkgeversvereniging geen betrouwbare partner meer is.’

Cao
Komende maand praat Abvakabo FNV opnieuw met haar leden en de brancheorganisatie. ‘De kinderopvangsector staat door de bezuinigingen onder druk. Een nieuwe cao met afspraken over loon en kwaliteit van werk zorgt voor rust. Dat verdienen medewerkers in de kinderopvang. Daarom ligt het voor de hand dat wij een cao afsluiten met werkgevers die wel kiezen voor kwaliteit’, aldus Van der Weiden.

Herhaling
In maart van dit jaar bereikten Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en De Unie een eerste onderhandelingsresultaat met de Brancheorganisatie Kinderopvang. Medewerkers stemden daar massaal mee in, maar werkgevers wezen de afspraken af. Dezelfde situatie doet zich een half jaar later dus weer voor.

Begin oktober maakten beide partijen voor ruim 95.000 medewerkers afspraken over loonsverhoging en kwaliteit van werk.

Bron : http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/werkgevers-wederom-niet-akkoord-cao-kinderopvang

{acepolls 14}

Deel dit artikel