Abvakabo : Sta jij voor welzijnswerk?

  • door
Het welzijnswerk wordt hard getroffen door de bezuinigingen. Om duidelijk te maken dat welzijnswerk broodnodig is, voert Abvakabo FNV in september en oktober de campagne ‘Wat als de mensen van welzijn er niet zijn?’.

Zijn de gevolgen van de bezuinigingen voelbaar in jouw organisatie? Treft het jou en je collega’s? En vind jij dat het na anderhalf jaar ook tijd is dat er een nieuwe cao komt? In de week van 8 tot en met 12 oktober bezoeken de bestuurders van Abvakabo FNV de welzijnsorganisaties om werknemers te informeren over de bezuinigingen, waarom er nog steeds geen cao is en over de campagne. Ook vragen we werkgevers ‘kleur te bekennen’ en zich te scharen achter hun werknemers.

Abvakabo FNV komt ook graag bij jouw organisatie langs. Je kunt ons helpen door een ruimte te regelen en al je collega’s uit te nodigen. Wil jij meehelpen? Mail je gegevens naar welzijn@abvakabo.nl, dan nemen wij contact met je op. Komt de week van 8 tot en met 12 oktober niet goed uit? Ook andere data zijn mogelijk; geef dit dan aan in je mail.

Campagne
In de campagne laten we zien wat de meerwaarde is van welzijnswerk. Zonder welzijnswerk is de samenleving een stuk minder veilig en leefbaar. Kinderen kunnen makkelijker ontsporen, ouderen vereenzamen en buurten verloederen. En de kosten daarvan zijn veel hoger dan de kosten van het welzijnswerk. Conclusie: het is dus niet slim om op welzijn te bezuinigen.

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.welzijnnietzijn.nl en luid de bel voor welzijnswerk. Want welzijnswerk verdient beter!

Bron : http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/sta-jij-voor-welzijnswerk

Deel dit artikel