VergelijkDeKinderopvang.nl: de Iens voor de Kinderopvang

Kinderdagverblijven beheren zelf hun gegevens
Om de markt open te breken heeft VergelijkDeKinderopvang.nl een jaar lang van alle 5.000  kinderdagverblijven relevante gegevens voor ouders verzameld. Om deze actueel te houden biedt de site de kinderdagverblijfhouders de mogelijkheid hun eigen gegevens gratis te beheren. Met succes: inmiddels hebben zich 1000 locaties geregistreerd! Een kinderdagverblijf vertelt er het eigen verhaal, maar staat ook open voor beoordelingen van hun klanten.
Keuze en oordeel ouders
Het oordeel van andere ouders is belangrijk voor de beeldvorming. Want naast de harde waarden, zoals prijs en openingstijden, is het prettig te weten hoe anderen het kinderdagverblijf beleven. Daarom kunnen juist ouders elkaar helpen bij het maken van de juiste keuze. Op basis van 11 inhoudelijke vragen kunnen ouders hun mening over hun kinderdagverblijf geven, met ruimte voor open opmerkingen; zodat ouders ook zelf informatie kunnen toevoegen. Inmiddels zijn er al honderden beoordelingen binnen en roept VergelijkDeKinderopvang.nl de kinderdagverblijven op hun klanten te vragen om beoordelingen. Hoe meer beoordelingen, hoe zuiverder het beeld. 
Overzicht van alle relevante gegevens voor ouders
Uiteraard zijn beoordelingen van ouders natuurlijk niet alleszeggend. Om een zo compleet mogelijk beeld te tonen, streeft VergelijkDeKinderopvang.nl ernaar zo veel mogelijk relevante informatie samen te brengen. Zo vind je er het GGD-inspectierapport en worden in de nabije toekomst alle relevante keurmerken toegevoegd. Het komende jaar gaat VergelijkDeKinderopvang.nl op zoek naar partners die passen bij de kernwaarden: transparantie, inzichtelijkheid, kwaliteitsverbetering en persoonlijke ontwikkeling. Het gaat om partners die raakvlakken hebben met het inhoudelijke gedeelte van het platform. De eerste partner is inmiddels aangesloten: Stichting Lezen met het programma Boekstart en Bibliotheken Nederland maken via de site inzichtelijk welke kinderdagverblijven het lezen en de taalverwerving stimuleren.
VergelijkDeKinderopvang.nl 
VergelijkDeKinderopvang.nl is de onafhankelijke online zoekgids waar ouders kinderdagverblijven kunnen zoeken, vergelijken en beoordelen. Het doel is transparantie te creëren in de kinderopvangbranche en kwaliteitsverschillen van de kinderdagverblijven inzichtelijk te maken voor (aanstaande) ouders.
Bron : http://vergelijkdekinderopvang.pressdoc.com/32914-al-1000-kinderdagverblijven-staan-voor-transparantie-in-de-kinderopvang
Deel dit artikel