Kom 2 oktober naar Den Haag en laat uw stem horen voor Wime!

Kamerleden, Vrienden van Wime, VluchtelingenWerk Nederland, Amnesty International en Defence for Children laten op woensdag 2 oktober op Het Plein in Den Haag hun stem horen voor Wime. Wime was tien jaar toen hij vanuit Angola naar Nederland kwam. Nu is hij 22 jaar en zit hij in de gevangenis omdat hij uitgezet dreigt te worden. Laat ook uw stem horen en kom op 2 oktober om 13.30 uur naar het Plein in Den Haag.

Als wij niets doen, gaat Wime aankomende vrijdag 4 oktober op het vliegtuig naar Angola.

Defence for Children en de Vrienden van Wime voeren actie omdat Wime wél in Nederland maar niet in de cel thuishoort, en ook omdat hij een vergunning zou moeten krijgen.  Wime is een singer-songwriter. Samen met zijn boezemvriend Payam met wie hij al tien jaar lief en leed deelt, maakt hij muziek.

Wime is overal te laat voor maar het is niet te laat voor Wime
Als alleenstaande minderjarige vreemdeling zijn Wime’s rechten uit het VN-Kinderrechtenverdrag geschonden. Wime hoopte dat hij een Kinderpardon zou krijgen omdat hij zo lang in Nederland is.  Hij is echter een half jaar te oud volgens de regels. Net zoals hij in 2001 net een half jaar te laat in Nederland kwam om onder het generaal pardon te vallen in 2007. Inmiddels is er nieuw beleid voor dit soort jongeren en krijgen zij na drie jaar een verblijfsvergunning als zij buiten hun schuld niet kunnen vertrekken. Ook van dat beleid heeft Wime niet kunnen profiteren.
Wime is singer-songwriter en daarom organiseren zijn Vrienden, Werkgroep Geen Pas, Steungroep Mauro’s vrienden, VluchtelingenWerk Nederland, Amnesty International en Defence for Children een SING ALONE SONG

Programma SING ALONE SONG
Woensdag 2 oktober van 13.30 tot 14.30 uur op Het Plein in Den Haag: SING ALONE SONG actie.

13.30 uur    opening door Qader Shafiq (presentatie)
13.35 uur    verhaal Wime op muziek  door boezemvriend Payam
13.40 uur    optreden reggae band Leeways : FREEDOM, oefenen lied Wime
13.50 uur    Aloys van Rest,  directeur Defence for Children,
Dorine Manson, directeur VluchtelingenWerk Nederland,
Annemarie Busser, Amnesty International,
Sander Terphuis, actief lid PvdA
14.00 uur    optreden Leeways, FREEDOM, lied voor Wime
14.15 uur    Kamerleden
Linda Voortman (GroenLinks)
Joël Voordewind (ChristenUnie)
Sharon Gesthuizen (SP)
Marianne Thieme (PvdD)
14.30 uur     Einde

Laat uw stem horen voor Wime tijdens de actie op woensdag 2 oktober om 13.30 uur naar Het Plein te komen en of de petitie te tekenen.

Bron : !

Deel dit artikel