Noodoproep Defence for Children : op 24 februari 2022 vielen Russische troepen Oekraïne binnen. Het Russische leger negeert het humanitair oorlogsrecht en voert gerichte beschietingen uit op woonwijken van steden en dorpen, op kinderziekenhuizen en op scholen. Tientallen kinderen raakten hierbij gewond, tot op heden zijn 16 kinderen door geweld om het leven gekomen.

Kinderrechten onder druk
De vijandelijkheid in Oekraïne vormt een onmiddellijke bedreiging voor het leven van miljoenen kinderen. De VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR vreest dat mogelijk miljoenen vluchtelingen elders een veilig heenkomen zullen zoeken.

Defence for Children is via partnerorganisaties ter plaatse en biedt hulp aan gezinnen en kinderen in nood. Uw hulp is daarbij van levensbelang.

Met wie werken we samen?
Defence for Children Nederland werkt al bijna 20 jaar in Oekraïne samen met de Oekraïense kinderrechtenorganisatie All-Ukrainan Foundation for Children’s Rights (AUFCR). De organisatie is één van de oudste kinderrechtenorganisaties in het land. AUFCR monitort de kinderrechtensituatie in Oekraïne, werkt aan de verbetering van het kinderbeschermingssysteem en aan de hervorming van wetgeving en beleid op het gebied van kinderrechten. Daarnaast werken we al jaren samen met Stowarzyszenia Interwencji Prawnej, een Poolse organisatie, die juridische hulp biedt aan kinderen op de vlucht.

Doneer nu en bescherm kinderen in nood
We richten onze ondersteuning op de meest kwetsbare kinderen. Met uw gift bieden we noodhulpgoederen aan gezinnen in schuilkelders in Oekraïne, waaronder voedsel, water, medicijnen en sanitaire artikelen.
Daarnaast bieden we juridische hulp aan gezinnen op de vlucht in Polen.

Helpt u mee? Met uw gift biedt Defence for Children directe hulp aan kinderen uit Oekraïne en komen we op voor de rechten van kinderen. Alvast bedankt voor uw steun.

Doneer nu direct online!

Bron : Defence for Children