Concurrentie in Kinderopvang : versterk uw positie op internet

Nu de concurrentie in de kinderopvang toeneemt is het meer dan noodzakelijk dat uw organisatie gevonden wordt. De ouders zullen niet voor uw organisatie kiezen op basis van uw website, toch is het zeer belangrijk dat uw organisatie wel gevonden wordt op het internet.
Nu zijn er diverse mogelijkheden om vindbaar te worden op internet. U zal ook wel eens gebeld zijn door een bedrijf die aanbiedt uw website goed geplaatst te krijgen bij de zoekresultaten d.m.v. bijvoorbeeld “zoekwoorden optimalisatie”. Hiervoor wordt dan meestal een (dure) Google Adwords campagne opgezet.
Nu hoeft u niet altijd veel kosten te maken om uw website hoog in de zoekresultaten te laten verschijnen. Door juiste opzet van uw website, gebruik van tags (steekwoorden), regelmatige toevoeging van artikelen, gebruik van gewenste zoekwoorden, etc bereikt u vaak al heel veel. De website www.werkeninkinderopvang.nl is hier zelf het voorbeeld van, deze maakt geen gebruik van betaalde opties. De organische (lees: werkelijke) zoekresultaten bij Google zijn immers veel belangrijker dan de betaalde.
Wat ook belangrijk is, is het verkrijgen van een goede Google Pagerank. Hiermee wordt het “belang” van uw website voor Google groter bij de zoekresultaten. De Pagerank is een methode ontwikkeld door de oprichters van Google Inc en geeft een waardering voor uw pagina. Zoals Wikipedia omschrijft “Een pagina krijgt een hogere PageRank als er meer links van andere pagina's zijn waarbij het aantal links op die andere pagina's en de PageRank van die andere pagina's ook van belang zijn.”
Het is dus belangrijk dat uw website “gelinkt” wordt op andere websites, helemaal bij voorkeur met een website die een hogere Google Pagerank heeft. Weet u niet welke Google Pagerank uw website heeft ? Dat kan u nagaan via deze pagina.
De website WerkeninKinderopvang.nl heeft een Google Pagerank 4 en biedt u ook de mogelijkheid om een link naar uw website te plaatsen (zgn. linkruil) en uw eigen positie op internet te versterken. Heeft uw organisatie een “algemeen nut” (o.a. niet commercieel) dan is een tegenlink niet verplicht, maar mag uiteraard wel. Voor andere websites vragen wij wel een tegenlink naar onze website, maar hierdoor kan u gratis uw populariteit op internet versterken.
Ga naar menukeuze “Weblinks” en kies vervolgens “Voeg link toe”. Volg daar de instructies en versterk uw positie.
Ook heeft u de mogelijkheid om uw nieuws-, opninieberichten en evenementen (open dagen, beurzen, etc) gratis te plaatsen op deze website. Deze worden na goedkeuring en plaatsing snel opgenomen bij Google Nieuws, Twitter, Facebook en andere media. Registreer uw account en begin met aanbieden van uw nieuws en evenementen.
U wilt toch ook net als onze website gevonden worden?
Deel dit artikel