Zwartboek aanbesteding welzijnswerk Charlois

Oud-medewerkers presenteren vanavond een zwartboek over het failliet gaan van de stichting Charlois in Rotterdam. In het zwartboek staat op duidelijke wijze wat er de afgelopen decennia is gebeurd met het welzijnswerk in Rotterdam. De oud-medewerkers willen hiermee voorkomen dat hetzelfde in andere gemeentes gebeurt.

Abvakabo FNV heeft aanbevelingen gedaan die leiden tot beter welzijnswerk. Deze aanbevelingen zijn aan het zwartboek toegevoegd. Tijdens het welzijnsdebat op donderdag 6 september 2012 wordt het zwartboek officieel overhandigd door Hans Wijers aan Marijke Vos, voorzitter van de MO Groep welzijn.

Aanbevelingen

  • Zorg voor voldoende autonomie van professionals en een goede verantwoording;
  • Gebruik het ‘Boskoop model’ als alternatief voor de Europese aanbestedingsprocedure;
  • Kijk kritisch naar bezuinigingen op welzijn;
  • Zorg voor ruimte voor fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden;
  • Betrek professionals veel meer bij het beleid.

Faillissement
Begin dit jaar is de welzijnsorganisatie Stichting Charlois failliet verklaard. Dit is een direct gevolg van de aanbesteding op het welzijnswerk zoals door de deelgemeente in Charlois is uitgevoerd. Een aantal oud-medewerkers van deze Stichting hebben onderzocht hoe het zover heeft kunnen komen. Dat heeft geresulteerd in een rapport getiteld:  Vermogen in onbalans – Een zwartboek over de aanbesteding welzijnswerk Rotterdam- Charlois.

Bron : http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/zwartboek-aanbesteding-welzijnswerk-charlois

Deel dit artikel