Ouders willen graag betrouwbare online opvoedinformatie

  • door

Zijn ouders en opvoeders onzeker over opvoeden? Heel vaak wel, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond. Het blijkt dat ouders grote behoefte hebben aan objectieve, online opvoedinformatie. In opdracht van de VNG vervult Stichting Opvoeden deze functie, voor en door gemeenten.

Er is een grote behoefte aan websites met opvoedinformatie waarvan de betrouwbaarheid buiten kijf staat. De meeste ouders vinden dat dit de verantwoordelijkheid is voor een onafhankelijke instantie en zien ook graag een keurmerk. Deze belangrijke uitkomst komt uit het eerste Opvoed- en opgroeionderzoek onder ruim 1200 ouders en opvoeders.

Stichting Opvoeden.nl

Gemeenten zijn wettelijk verplicht hun inwoners voor te lichten over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Daarom riepen VNG en VWS de Stichting Opvoeden.nl in het leven. Deze stichting biedt in opdracht van gemeenten onafhankelijke informatie via de CJG’s en consultatiebureaus. Stichting Opvoeden.nl werkt samen met vrijwel alle landelijke kennisinstituten rond jeugd en gezin en organisaties voor jeugdgezondheidszorg en welzijn.

Meer informatie

Bron : http://www.vng.nl/

Deel dit artikel