Oproep : Schaf de Dag van de Leidster af

Het is weer bijna zover, op de derde donderdag van september is het de `Dag van de Leidster´.

In het jaar 2002 werd de ‘Dag van de Leid(st)er en Gastouder’ in het leven geroepen door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten.

Maar laten we eerlijk zijn, dat kan toch niet meer anno 2013 !! Het gebruik van de benaming “leidster” is toch zo achterhaald en discriminerend. In de CAO Kinderopvang is al een jaartje of 8 geleden de functiebenaming gewijzigd in het geslachtsneutrale “Pedagogisch Medewerker” Maar toch houdt het grootste gedeelte van de branche hier nog aan vast

De branche roept al jaren dat er meer mannen in de kinderopvang moeten komen werken. In 2012 waren er slechts 4 % mannen op 89.000 medewerkers. Maar hoe serieus kan je die oproep nemen als je blijft volhouden aan het ouderwetse betiteling. Zelfs de Abvakabo had het in 2012 nog steeds over Dag van de Leidster terwijl een vakbond zou moeten opkomen voor alle medewerkers.

Dus afschaffen die dag !!

Laat zien dat we in de 21e eeuw leven en begin met Dag van de Pedagogisch Medewerker. Zullen we zeggen ieder jaar op de derde donderdag van september ? Te beginnen op 19 september 2013.

 

 

Deel dit artikel