SkippyPePijN is een betrokken, kwalitatief hoogwaardige kinderopvangorganisatie in de regio Pijnacker e.o. waar 260 betrokken medewerkers en ongeveer 70 vrijwilligers dagelijks met passie klaarstaan voor de kinderen. Wij geloven dat het verbinden van kinderopvang met het onderwijs kinderen verder helpt, daar gaat onze volle aandacht naar uit. Net als naar de zorg voor onze medewerkers. Wij helpen hen graag ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Vanuit onze koers, de kernwaarden en de externe ontwikkelingen zijn wij constant bezig om te kunnen bereiken waar wij voor staan: een organisatie waar kinderen genieten, ouders voor omrijden en medewerkers voor in de rij staan.

Onlangs is bij SkippyPePijN de managementstructuur gewijzigd. Hierdoor is een nieuwe managementlaag ontstaan van:

 

Manager Kinderopvang

MT positie op strategisch/tactisch niveau, 24-28 uur per week

 

Organisatie

Bij SkippyPePijN zijn wij er trots op dat wij generatie op generatie de kinderopvang mogen verzorgen voor kinderen van 0-12 jaar in Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Wij werken wijkgericht vanuit zes locaties kinderdagverblijf, tien locaties buitenschoolse opvang, zes peuteropvanglocaties en TSO locaties. Wij zijn maatschappelijk betrokken en werken samen met schoolbesturen aan de ontwikkeling van diverse (Integrale) Kind Centra.

 

Wat ga je doen?

In deze functie maak je deel uit van het organisatiebrede MT en rapporteer je aan de Bestuurder. In de dynamische kinderopvangbranche werk je steeds mee aan de ontwikkeling en bijstelling van het strategisch beleid. Daarvoor volg je de interne en externe ontwikkelingen en kansen en initieer je strategische en tactische voorstellen. Als schakel tussen het MT en het operationele proces geef je richting en leiding aan de implementatie en borging van de organisatiestrategie op de locaties en bewaak je dat de kwaliteit-, veiligheid-, personeel- en bedrijfsmatige doelstellingen in de clusters worden behaald. Door jouw natuurlijk leiderschap en managementstijl zorg je voor een fijn werkklimaat waarbinnen medewerkers zich betrokken voelen en in beweging komen. Je verbindt, faciliteert de medewerkers, geeft ruimte aan ontwikkeling en aan talenten en stimuleert eigenaarschap.

Je zorgt voor een goede organisatie van de werkprocessen op de locaties en een goede verbinding met het Servicebureau en met andere interne collega’s. Je geeft vorm aan het partnerschap tussen ouders, kinderen, opvang, onderwijs en andere partijen. Je vervult een leidende en coördinerende rol in de IKC vorming en borgt de ontwikkeling. Je zorgt steeds voor intensieve verbinding met externe samenwerkingspartners.

Vooralsnog zal SkippyPePijN één positie van Manager Kinderopvang in de organisatiestructuur opnemen. Op termijn kan er een tweede positie van Manager Kinderopvang worden toegevoegd die dan samen een team zullen gaan vormen, elkaar kunnen aanvullen en kunnen vervangen bij afwezigheid.

De Manager Kinderopvang geeft direct leiding aan meerdere Vestigingsmanagers die verantwoordelijk zijn voor de clusters, aan verschillende Pedagogisch specialisten en indirect aan de Pedagogisch Medewerkers.

 

Wat breng je mee?

Je bent een echte verbinder, extern en intern georiënteerd en sterk in overstijgend denken. Je bent analytisch, overziet situaties snel en schakelt makkelijk tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau en binnen verschillende werkprocessen. Evenwichtigheid en maatschappelijk ondernemerschap passen bij jou en je bent sociaal en communicatief vaardig. Ontwikkelen van beleid en werkprotocollen en werken met stuurcijfers zijn taken waar je goed in bent.

Verder vragen wij van jou:

  • Aantoonbaar HBO+/Academisch werk- en denkniveau.
  • Meerdere jaren ervaring als manager.
  • Enige jaren ervaring als strategisch/tactisch manager in het maatschappelijk domein waarbij je verantwoordelijk was voor alle werkprocessen.
  • Ervaring als manager in de kinderopvangsector is een sterke pre.
  • Ervaring met IKC ontwikkeling is een sterke pre.
  • Een visie op management en leiderschap en sterke leidinggevende/coachende vaardigheden.
  • ‘Warme zakelijkheid’.
  • Zelfreflectie op eigen aandeel in de samenwerking.
  • Resultaatgerichtheid.
  • Flexibiliteit.
  • Een mix van stabiliteit, rust en energie en pro-activiteit.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende functie in een dynamische omgeving waarin je mee kunt bouwen aan de groei van de organisatie. De kinderopvangbranche en SkippyPePijN zijn steeds in beweging. Wij geven ruimte voor jouw ideeën en jouw eigen ontwikkeling. De salariëring is volgens de CAO Kinderopvang, schaal 11. De intentie is om na een tijdelijke periode een vaste overeenkomst met elkaar aan te gaan.

Solliciteren 

De werving en voorselectie van deze vacature zijn uitbesteed aan onze extern recruiter in dit proces, Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang. Stuur jouw motivatiebrief met CV zo spoedig mogelijk ter attentie van Margit de Lange, HR consultant van Van Hek & Lelieveld HR Kinderopvang (o.v.v. SPMK14) via het e-mailadres: sollicitatie@vanheklelieveld.nl.

Jouw sollicitatie wordt bij binnenkomst direct in behandeling genomen en voorselectiegesprekken (video- of persoonlijke gesprekken) vinden doorlopend plaats.

De sluitingsdatum is op donderdag 20 augustus 2020. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wil je graag eerst meer weten over de vacature of de organisatie, stuur dan een e-mail aan Margit de Lange: delange@vanheklelieveld.nl. Zij zal op een passend moment telefonisch contact met jou opnemen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

SkippyPePijN is een betrokken, kwalitatief hoogwaardige kinderopvangorganisatie in de regio Pijnacker e.o. waar 260 betrokken medewerkers en ongeveer 70 vrijwilligers dagelijks met passie klaarstaan voor de kinderen. Wij geloven dat het verbinden van kinderopvang met het onderwijs kinderen verder helpt, daar gaat onze volle aandacht naar uit. Net als naar de zorg voor onze medewerkers. … Manager Kinderopvang Lees verder » Vacature Kinderopvang Read More