Juf er staan twee paardjes op ons schoolplein!

  • door

De kinderen van KSH Kidsclub Wereld Op Zuid in dc Zuidwijk (Rotterdam) hebben dit jaar dierendag op een wel heel speciale manier gevierd. Op maandag 6 oktober 2014 kwam Esther van Noort van Horses&Co langs om een workshop paard en verzorging aan de kinderen te geven. Zo leerden de kinderen leuke weetjes over paarden. Wat eten paarden eigenlijk en wat zijn gezonde hapjes voor een paard. Bijvoorbeeld een sinaasappel op zijn tijd lust een paard wel, maar de bekende suikerklontjes zijn eigenlijk helemaal niet goed voor een paard, dit lusten ze wel heel graag, maar het is beter om dan een appel te geven. De kinderen leerden ook hoe ze een paard op een veilige manier moeten benaderen, zodat de paardjes je aan zien komen en niet schrikken.

Na al deze leuke informatie liepen de kinderen naar het buitenspeelplein en daar stonden 2 hele lieve paardjes te wachten, een Shetlander genaamd Noblessa en een Fjord genaamd Lief. De kinderen keken hun ogen uit: “Juf er staan gewoon 2 paardjes op ons schoolplein”. De kinderen mochten om de beurt de paardjes benaderen zoals ze dit geleerd hadden. Ze konden de paardjes aaien, poetsen of iets te eten geven. Daarna was er gelegenheid om er even op te zitten, waarbij de paardjes hele grote spontane dikke kroelen kregen van de kinderen. Zowel voor de kinderen als voor Lief en Noblessa was de dierendag geslaagd!!

KSH Kidsclub Wereld op Zuid is samen met KSH KDV Wereld op Zuid gevestigd in de brede school Wereld op Zuid. (Schere 39, 3085 DT Rotterdam). In de kidsclubs worden veel allerlei activiteiten en workshops aangeboden. Deze zijn bij de tarieven ook inbegrepen.

Kinder Service Hotels ( KSH ) is een kinderopvangorganisatie met momenteel een 20-tal vestigingen –voornamelijk in de Randstad- waar meer dan 1200 kinderen worden opgevangen.

KSH is een jonge en dynamische onderneming die opgericht is in 2001. De eerste twee vestigingen werden eind 2002 geopend en inmiddels is KSH doorgegroeid naar 20 vestigingen.

Deze vestigingen zijn onder te verdelen in KSH kinderdagopvang locaties en KSH Kidsclub locaties. In de KSH kinderopvang locaties bieden zij opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. In de KSH Kidsclub locaties hebben zij alleen buitenschoolse opvang voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Op sommige van deze locaties verzorgen zij ook de tussenschoolse opvang (het overblijven). Daarnaast hebben zij ook bij enkele van de KSH Kidsclub locaties een peuterspeelzaal geopend.

De vestigingen van KSH zijn van maandag t/m vrijdag en gedurende alle schoolvakanties van 07.00 uur tot 19.00 uur geopend (uitgezonderd locatie De Zwaluw , 07:30 – 18:30). Vestigingen zijn alleen op de officiele feestdagen gesloten , zoals kerstdagen, 2e paas- en pinksterdag, koningsdag en bevrijdingsdag (eens in de 5 jaar).

Voor meer informatie over KSH, zie de website : www.kinderservicehotels.nl

Bezoek ook eens de Facebookpagina van KSH : https://www.facebook.com/KinderServiceHotels

De Facebookpagina van KSH heeft inmiddels meer dan 2100 volgers !!

 

Bron : Kinder Service Hotels

Deel dit artikel