Een uniek kinderdagverblijf in basisschool De Zwaluw

  • door

KSH KDV de Zwaluw : een uniek kinderdagverblijf in basisschool ‘De Zwaluw’.

Het kinderdagverblijf bestaat uit één verticale groep waar kinderen van 0-4 jaar worden opgevangen. De visie van KSH is “Het moet gewoon leuk zijn” zie je overal terug. Kinderen kunnen kiezen uit diverse hoekjes waar ze heerlijk kunnen spelen, afgestemd op hun belevingswereld. Denk bijvoorbeeld aan een poppenhoek of  een baby hoek waar de baby’s ongestuurd kunnen kruipen en spelen. Of de kinderen kunnen aan tafel puzzelen, met lego spelen of een auto baan maken.  Kinderen kunnen meedoen met bijvoorbeeld een workshop peuteryoga of muziek.

De omgeving straalt rust uit en spreekt kinderen aan op hun eigen niveau. Het dagritme dat gevolgd wordt zorgt voor rust en regelmaat. Op de buitenspeelplaats kunnen kinderen heerlijk rennen en hun motoriek ten aanzien van diverse activiteiten verder ontwikkelen. Tijdens deze ontdekkingstocht staan wij naast het kind om structuur, veiligheid en voldoende uitdaging te bieden.

De Zwaluw is gelegen aan de rand van het dorp Nes aan de Amstel (Amstelveen), met uitzicht over de weilanden, veel speelruimte en groen. Ideaal bereikbaar en gelegen voor ouders die bijvoorbeeld werken in Amstelveen en wonen in Uithoorn,  Mijdrecht of Waverveen.

KSH Kidsclub de Zwaluw

Naast het kinderdagverblijf is er een buitenschoolse opvang met plek voor 20 kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Voor al deze kinderen is er naast voldoende speelruimte, ook genoeg ruimte voor ontwikkeling op verschillende niveaus. Ieder kind is anders en kan op zijn manier een aanvulling zijn voor de groep. Op de Kidsclub mogen kinderen gewoon ‘zijn’, zijn wie ze zijn, maar ook zijn wie ze graag willen zijn. De enthousiaste pedagogisch medewerksters staan open voor de ideeën van kinderen, niets is ons te gek! Kinderen die op onze BSO komen hebben keuzevrijheid in de activiteiten die zij doen en de kinderen met wie ze graag spelen. Ons doel is dan ook dat kinderen aan het eind van de dag zeggen: ‘Yes, volgende week mag ik weer naar de BSO!’.

KSH Kidsclub de Zwaluw is geopend van 07.30 tot 18.30 uur, kent geen vakantiesluitingen en vangt kinderen op bij studiedagen.

Opvang en onderwijs onder 1 dak!

Denken en werken vanuit het moderne begrip Integraal Kind Centrum. Door de nauwe samenwerking tussen KSH en de basisschool de Zwaluw zijn kinderen zowel onderling als bij de leerkrachten en pedagogisch medewerkers bekend. Samen worden er afspraken gemaakt. Er wordt hierdoor een doorgaande pedagogische lijn gecreëerd.

Enkele speerpunten van KSH de Zwaluw:

Aanbod van activiteiten en workshops –ervaren professionele medewerkers –  terugkerende jaarfeesten –jaarlijkse peuteruitjes –  vele mogelijkheden in de omgeving om te wandelen – vakantieopvang – mogelijk tot benutten van een warme maaltijd – flexibele opvang – halve dag opvang – peuterarrangement-ruime openingstijden van 7.30-18.30

De locaties zijn per 1 februari 2014 geopend.

Voor informatie : tel 0314-680498 of bezoek de Facebookpagina

Bron : http://kinderservicehotels.nl/

Deel dit artikel