Boekstart bij Kiddies

Woensdag 18 september opent Kiddies kinderdagverblijf op een feestelijke wijze het project Boekstart. Na maanden van voorbereiding is het dan zover. Het inrichten van boekenhoeken, samenstellen van boekenpakketten, trainingen van de medewerkers en het aanpassen van de dagprogramma’s deden ze bij Kiddies met grote zorgvuldigheid en veel aandacht. Het project is nu al geslaagd!

Boekstart bij Kiddies

Drie vestigingen van Kiddies doen mee aan het project, wat veel draagvlak vindt bij de medewerkers. Iedereen is enthousiast over de trainingen, het aanbod voor de kinderen en vooral het resultaat dat bijna direct merkbaar is.

Voorsprong doorboeken

Boekstart in de Kinderopvang is een uitbreiding op Boekstart voor baby’s. Boeken geven kinderen een voorsprong. Het project maakt ouders en opvoeders enthousiast om dagelijks voor te lezen. De taalontwikkeling wordt al bij vijftien minuten voorlezen per dag gestimuleerd. Ook vergroot voorlezen de woordenschat. In samenwerking met de Bibliotheek wordt een stimulerende leesomgeving gecreëerd voor kinderen van 0-4 jaar met leuke voorleesboeken, kijkboeken en prentenboeken. De medewerkers van het kinderdagverblijf hebben een training gevolgd en worden geadviseerd door de Bibliotheek.

De opening vindt plaats op de Kiddiesvestiging aan de Olympiaweg te Alkmaar. Op woensdagochtend 18 september vanaf 9.30 zullen de festiviteiten rond de opening van start gaan. Komt u ook kijken? Meer informatie is te vinden op de website; www.kiddies.nl

*Dit project wordt gesubsidieerd door Kunst van Lezen. Het doel is om voorlezen en leesbevordering een vaste plek te geven in de kinderopvang

Voorlezen is het leukste kwartiertje van de dag!

Bron : persbericht Kiddies

 

 

Deel dit artikel