Abvakabo : Stel je voor, een land zonder kinderopvang!

Abvakabo FNV maakt zich samen met ouderorganisaties en werknemers- en werkgeversorganisaties grote zorgen over de toekomst van de kinderopvang. Hoog tijd dus om het kabinet te laten horen wat het voor Nederland betekent als er straks geen kinderopvang meer bestaat. Doe ook mee!

Gelukkig is het nog niet zo ver. Maar het zou in de toekomst zomaar werkelijkheid kunnen worden. Want de bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag zetten goede, betaalbare kinderopvang steeds meer onder druk. Een rampzalig scenario voor ouders, voor werknemers, voor kinderopvangorganisaties en voor de Nederlandse economie. En uiteindelijk vooral voor kinderen!

Bezuinigingen
De afgelopen jaren is er flink bezuinigd op de kinderopvangtoeslag, met grote gevolgen voor ouders, maar ook voor werknemers en werkgevers in de kinderopvang. Ouders worden gedwongen andere keuzes te maken omdat ze de kinderopvang niet meer kunnen betalen, werknemers raken gedwongen hun baan kwijt. Veel kinderopvangorganisaties worden gedwongen hun deuren te sluiten.

Geen kinderopvang meer?
Dit is een ontwikkeling waar ouderorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties zich in toenemende mate zorgen over maken. Want er is al veel afgebroken in de kinderopvang, dus wat zou er gebeuren als de overheid nog meer bezuinigt op kinderopvang? Is het dan nog wel te betalen voor u als ouder? Bestaat er dan over een paar jaar nog wel kinderopvang in uw wijk, dorp of stad? Hoe kunt u nog werken als er geen kinderopvang meer is? En wat loopt uw kind allemaal mis als er geen kinderopvang meer bestaat?

Kom op voor kinderopvang!
Hoog tijd dus om het kabinet te laten horen wat het voor Nederland betekent als er straks geen kinderopvang meer bestaat. Want kinderopvang gun je iedereen. Like de pagina op facebook.com/kinderopvang en help mee! Maak de politiek duidelijk waarom u iedereen in Nederland kinderopvang gunt. Kom op voor kinderopvang!

Bron : http://www.abvakabofnv.nl/over-ons/nieuws/nieuwsoverzicht/556762-land-waar-geen-kinderopvang-meer-was/

Deel dit artikel