Abvakabo : Rotterdam kleedt thuiszorg uit

Rotterdamse ouderen en gehandicapten dreigen hun goede huishoudelijke zorg te verliezen door de aangekondigde bezuinigingsplannen van de gemeente Rotterdam. Abvakabo FNV en de actiegroep Wijzijndethuiszorg Rotterdam zijn een petitie gestart voor het behoud van de thuiszorg in Rotterdam.
Door de plannen van het Rotterdamse gemeentebestuur:
  • krijgen mensen in 2013 minder uren zorg: de gemeente wil van gemiddeld 3 uur naar 2 uur ondersteuning per week;
  • verliezen veel mensen hun vaste hulp, omdat per stadsdeel nog maar één thuiszorginstelling actief mag zijn. Daarmee raken de cliënten dus ook hun keuzevrijheid kwijt;
  • bovendien zegt de gemeente kwaliteit belangrijk te vinden, maar weigert daarvoor te betalen: de tarieven zijn veel te laag. Met als gevolg dat ervaren medewerkers worden ingeruild voor goedkope krachten. Het vak huishoudelijk verzorgende wordt uitgehold. Medewerkers worden gedwongen te kiezen tussen ontslag of verlaging van hun loon (met 20 procent).
 Geef een tegengeluid en teken de petitie
Ben je het ook niet eens met deze ontwikkelingen? Draag jij de huishoudelijke verzorging in Rotterdam een warm hart toe? Teken dan hier de petitie.
 Huishoudelijke zorg is belangrijk
Huishoudelijk verzorgenden maken niet alleen schoon. Zij verzorgen ook en zijn opgeleid om problemen bij cliënten te signaleren. Hierdoor kunnen ouderen en gehandicapten zo lang mogelijk thuis blijven wonen, blijven ze in hun sociale omgeving en hebben ze een vast aanspreekpunt. Het vervangen van deze hulp door schoonmaakwerk is een domme bezuiniging, want ouderen en gehandicapten zullen nu eerder naar verpleeg- en verzorgingshuizen moeten. Ouderen vereenzamen of krijgen te laat (medische) hulp.
WijzijndethuiszorgRotterdam – Abvakabo FNV wordt ondersteund door: Comité Zorg geen Markt; FNV Bondgenoten Rotterdam; SP Rotterdam; Sociale alliantie Rotterdam; Platform gehandicapten.
 
Bron : http://www.abvakabofnv.nl/nieuws/nieuws/rotterdam-kleedt-thuiszorg-uit
Deel dit artikel