Opnieuw daling aantal uitzenduren fase A

  • door

Het aantal uitzenduren in fase A daalde in het tweede kwartaal van 2013 met 1,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Het is het vijfde achtereenvolgende kwartaal met een daling. Het indexcijfer van het aantal uitzenduren fase A (2010=100) kwam uit op 98,1. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoeninvloeden.

Tot fase A behoren uitzendkrachten die voor de uitzendorganisatie werken op contractbasis, zonder regulier dienstverband. In fase A is het voor beide partijen, uitzendbranche en uitzendkracht, gemakkelijker om het dienstverband te beëindigen dan in de daaropvolgende fasen B en C.

Het voor seizoeninvloeden gecorrigeerde aantal uitzenduren in fase B en C steeg in het tweede kwartaal met 2,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het aantal uren fase B en C stijgt al anderhalf jaar vrijwel onafgebroken. De stijging zorgde in het tweede kwartaal voor een bescheiden toename van het totaal aantal gewerkte uitzenduren ten opzichte van het eerste kwartaal (0,4 procent).

Naast de daling van het aantal uitzenduren in fase A waren er meer verslechteringen op de arbeidsmarkt. Het aantal banen en het aantal vacatures daalden in het tweede kwartaal ook en de werkloosheid liep de afgelopen maanden fors op.

Uitzenduren fase A

 

Bron : http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-08-30-k07.htm

Deel dit artikel