personeelstekort

Oplossingen voor personeelstekort Kinderopvang

Bij het zoeken van oplossingen voor het personeelstekort wordt er van alles bedacht. Dit varieert van creatief tot de categorie “open deur intrappen”. Het lijkt er ook op dat veel organisaties liever investeren in een tijdelijke dan in een meer structurele oplossing.

Als basis is een goede vindbaarheid van uw website belangrijk. U kunt het “oplossen” door een Google Adwords campagne of promotie via Facebook. Buiten dat dit aardig in de papieren kan lopen is het ook maar een tijdelijke oplossing. Stopt u met betalen, dan stopt ook de vindbaarheid. U bent dus hier volledig afhankelijk van, wilt u dat ?

Ook is uw website vaak gericht op de ouders/verzorgers/klanten van uw organisatie en niet op potentiële kandidaten voor uw vacatures.  Was vroeger het lokale krantje de ideale plek om uw vacatures uit te zetten, dat is tegenwoordig voor de doelgroep “pedagogisch medewerkers”  toch echt niet meer zinvol.

De sociale media heeft daarentegen een zeer belangrijke plek ingenomen. Mogelijk heeft u ook een speciaal Facebook profiel voor “werken bij….”. maar hoeveel volgers bereikt u daarmee ?

Investeert u liever in iets tijdelijks of in een meer structurele oplossing ?

Dat u kosten heeft voor het vinden van personeel is logisch, dat u op zoek moet naar creatieve oplossingen ook. Maar u kunt zelf al beginnen met een goede basis voor uw organisatie. Dit kost u alleen tijd.

Uw bedrijfsprofiel : via Vacaturekinderopvang.nl kunt u gratis uw bedrijfsprofiel aanmaken. Bij dit profiel kunt u uw organisatie beschrijven voor de kandidaat-werknemers. U kunt hier links opnemen naar Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin, een bedrijfsvideo en veel meer.

Uw vacatures : via VacatureKinderopvang.nl kunt u gratis en onbeperkt vacatures plaatsen, gekoppeld aan uw bedrijfsprofiel.

Uw vacature op Sociale media : vacatures geplaatst op VacatureKinderopvang.nl worden doorgeplaatst op WerkenbijKinderopvang.nl, Linkedin, Twitter en Facebook. Met meer dan 16.000 volgers op de Facebookpagina heeft u gelijk een groot bereik.

Uw blog : het plaatsen van een blog is een goede manier om uw bedrijf te profileren. Bijvoorbeeld over een nieuwe activiteit, uw manier van werken of om aandacht te vragen voor de toename in de regelgeving. Via Werkenbijkinderopvang.nl heeft u de mogelijkheid uw verhaal onder de aandacht te brengen.

Wat levert dit u op : in ieder geval een betere profilering van uw organisatie en uw vacatures bij een passende doelgroep. Het ondersteunt tevens de vindbaarheid van uw website via de zoekmachines.

Stappenplan om dit te regelen:

Uw bedrijfsprofiel en vacatures online op VacatureKinderopvang.nl :

  1. Voeg een bedrijfsprofiel toe, uw werkgeversaccount wordt aangemaakt op het emailadres van het bedrijf.
  2. Voeg een vacature toe, bij de procedure dient u eenmalig een gratis werkgeverspakket te “bestellen”, daarna kunt u onbeperkt vacatures plaatsen
  3. Uw vacature wordt zichtbaar bij Facebook, Twitter, Linkedin en Werkenbijkinderopvang.nl

Uw blog online op WerkenbijKinderopvang.nl:

  1. Registreer uw account
  2. Plaats uw blog
  3. Na controle door redactie wordt uw blog online gezet

Meer informatie treft u op deze pagina.

Over VacatureKinderopvang.nl :

De vacaturebank voor de kinderopvang bestaat al ruim 10 jaar. Het is de oudste en enige volledig gratis vacaturebank voor banen waarbij kinderen worden opgevangen. Eer staan gemiddeld 1.000 vacatures online. Vacatures door werkgevers geplaatst op de website zijn altijd uitgelicht.

Over Werkenbijkinderopvang.nl :

De website geeft informatie over de kinderopvang, van nieuws over de cao, kinderopvangtoeslag, publicaties, onderzoeken en blogs. Deelname aan deze website is volledig gratis. Maandelijks wordt de website bezocht door > 16.000 unieke bezoekers.

Bron : VacatureKinderopvang.nl 

 

 

Deel dit artikel