tevreden

Onderzoek tevredenheid pedagogisch medewerkers

De laatste 10-15 jaar hebben er in de branche kinderopvang vele wijzigingen plaats gevonden. Invoering van de harmonisatie peuterspeelzalen en de wet IKK hebben geleid tot hogere opleidingseisen en o.a. wijziging BKR. Daarbij heeft de branche te maken gehad met pieken en dalen, als gevolg van de economische crisis en ook als gevolg van  wijzigingen in de kinderopvangtoeslag.

Arbeidsmarkt

Alhoewel de vraag naar kinderopvang weer gestegen is heeft de branche nog wel een groot probleem: de krapte op de arbeidsmarkt. Het tekort aan arbeidskrachten in de kinderopvang heeft een vacaturegraad van zo’n 48 vacatures op 1.000 banen. Ter vergelijking : in onderwijs ligt dat “maar” op 14 vacatures op de 1.000 banen. Volgens een brief aan de Tweede kamer van  Staatssecretaris Tamara van Ark (maart 2019) kon dit wel deels opgelost worden door de medewerkers maar een paar uurtjes meer te laten werken.

Mening pedagogisch medewerkers

Maar wat vinden de pedagogisch medewerkers nu van dit alles ? Hoe ervaren zij de werkdruk ? De extra opleidingen ?  Hoog tijd om dit eens aan alle pedagogisch medewerkers in Nederland te vragen.  Ben jij werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang ? Doe dan mee met het landelijke tevredenheidsonderzoek.

Vraag ook je collega’s om deel te nemen aan dit onderzoek. Laat jullie mening horen.

De resultaten zullen ook bekend worden gemaakt op de website en facebookpagina.

Over WerkenbijKinderopvang.nl

De website WerkenbijKinderopvang.nl geeft duidelijke en praktische informatie over de branche kinderopvang & het werken bij de opvang van kinderen. Van informatie over de CAO’s, salarissen, kinderopvangtoeslag, arbeidsuren, vacatures tot aan info over de belangenbehartigers, leveranciers en software voor de kinderopvang. Ook worden er onderzoeken en quizzen geplaatst over de branche. De website heeft per maand circa 25.000 unieke bezoeker (cijfers over oktober en november).

Bron : WerkenbijKinderopvang.nl

 

Deel dit artikel