Op 15 februari heeft Kindergarden, een landelijke aanbieder van hoogwaardige kinderopvang, WorkFamily Solutions gelanceerd op de Nederlandse markt. Deze oplossing, eerder succesvol geïmplementeerd in diverse landen, stelt bedrijven in staat om werknemers met kinderen te ondersteunen bij het vinden van een betere balans tussen werk en privé. WorkFamily Solutions biedt bedrijven de mogelijkheid om kinderopvangdiensten af te nemen, waarmee zij hun werknemers kunnen helpen. Hierbij kunnen werknemers rekenen op zowel structurele als incidentele kinderopvang, evenals advies en coaching die gericht zijn op het omgaan met de uitdagingen van een drukke baan in combinatie met de zorg voor kinderen.

Goed werkgeverschap

Kindergarden is met WorkFamily Solutions de eerste in Nederland die de combinatie van kinderopvangdiensten met kennis, advies en ondersteunende diensten voor werknemers aanbiedt. WorkFamily Solutions is gebaseerd op het succesvolle model van de internationale moederorganisatie van Kindergarden, Bright Horizons. De dienst heeft zich al bewezen in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, India en Duitsland. Inmiddels hebben daar al zo’n 10.000 bedrijven het concept omarmd. Nicole Krabbenborg, Directeur Kindergarden Nederland: “WorkFamily Solutions is dé oplossing voor bedrijven die geloven in goed werkgeverschap. Door ouders te helpen bij het vinden van een goede werk privé-balans behouden ze hun waardevolle medewerkers voor het bedrijf. Dit zien ze niet alleen terug in commitment en loyaliteit maar ook in een vermindering van het ziekteverzuim.”

Voordelen voor werknemers én werkgevers 
WorkFamily Solutions zorgt voor de beschikbaarheid van structurele kinderopvang, maar ook voor incidentele opvang (Back-up Care). Het biedt werknemers bovendien toegang tot kennis, coaching en expertise. Het zijn diensten die niet alleen bijdragen aan het welzijn van werknemers, maar ook aan het succes van organisaties. Daarnaast zorgt het ook voor behoud van meer (vrouwelijk) talent. “Werkgevers en werknemers hechten belang aan een goede werk-privébalans. Met WorkFamily Solutions brengen we onze internationale ervaring naar Nederland en ondersteunen we bedrijven met onze expertise. Deze dienst is het antwoord op de groeiende behoeften van jonge werkende ouders en het biedt bedrijven veel voordelen”, zegt Annekee Goedhuis, Directeur Marketing, Klantrelatie & WorkFamily Solutions.

Over WorkFamily Solutions
WorkFamily Solutions is ontwikkeld vanuit de best practices van Bright Horizons. Deze service is vervolgens op onze markt doorontwikkeld met daaraan toegevoegd de Nederlandse kennis, kwaliteit en faciliteiten van Kindergarden.

Over Bright Horizons
Bright Horizons is een internationaal toonaangevende organisatie op het gebied van kinderopvang en -ontwikkeling. Wereldwijd omvat Bright Horizons ruim 1.100 kinderdagverblijven en ondersteunen ze meer dan 10.000 bedrijven succesvol met Work & Family Services zoals Back-Up Care, bedrijfsplekken, coaching en trainingen.

Over Kindergarden
Kindergarden is een professionele organisatie die kwalitatief hoogwaardige kinderopvang met een doordacht pedagogisch programma biedt voor kinderen van 0-4 jaar en 4-12 jaar. Met meer dan 70 locaties door het hele land vangen zij ruim 10.000 kinderen op.

Bron : persbericht Kindergarden