Kiddies Kinderdagverblijf opent tweede Kiddies-GROEN vestiging

De wereld om ons heen verandert en Kiddies Kinderdagverblijf verandert mee!
Dat telt ook voor de Kiddies vestiging aan het Arkplein. Nadat zij vorig jaar hun 25ste jubileum hebben gevierd gaat Kiddies ook hier ‘op groen’. Eerder transformeerden zij hun vestiging aan de Pieter Langendijkstraat tot eerste groene kinderopvang in Alkmaar en nu is de tweede Kiddies-GROEN vestiging een feit.

Op woensdag 11 maart a.s. komt wethouder mevrouw Elly Konijn op de feestelijke opening om tussen 10.00 en 11.00 uur officieel het startsein te geven. Het belooft een leuk feestje te worden op het Arkplein 119-121. Zo is er in samenwerking met ondernemers uit de buurt voor elke bezoeker een leuke goodiebag en komt er een paard en wagen van het Clusius College langs.

Kiddies-GROEN, wat betekent dat?
De nadruk van Kiddies-GROEN ligt bij de basis. Ontdekken, plezier hebben, ervaren en doen. Buitenspelen en natuurbeleving is extra belangrijk. De buitenruimte zo is ingericht dat kinderen kunnen ontdekken, klimmen en klauteren. Er zijn oneffen ondergronden, er is ruimte voor vogels en insecten, er zijn natuurlijke materialen gebruikt en er is veel ruimte om te spelen, te fantaseren en voor avontuur. Kiddies werkt samen met de hoveniers van Groenmeesters. Zij hebben actief meegedacht aan de tuinontwikkeling. De tuin is aangepast met onder andere een blotevoetenpad en ongelijke boomstamstronken. Zelfs eigen wilgentenen zullen worden gekweekt. De grote diversiteit aan beplanting gaat ervoor zorgen dat er een verscheidenheid aan leven op de tuin af gaat komen deze zomer. Vlinders, vogels, lieveheersbeestjes, ze vinden allemaal de weg naar Kiddies-GROEN.

Samen bouwen aan de basis voor groei
Ook een onderdeel van Kiddies-GROEN is zaaien en oogsten. Er zal buiten in de tuin een moestuin komen en binnen kweekbakken. Ook worden er op de groepen seizoenactiviteiten gedaan waarin groei en ontwikkeling centraal staat. Het team op het Arkplein heeft voor 2015 een themakalender gemaakt die bol staat van leuke groene activiteiten! Deze lente gaat extra bijzonder worden. Kiddies heeft namelijk dwerggeit Marit uit Kinderboerderij De Rekerhout geadopteerd. Nog even en de kinderen gaan op kraambezoek bij de geitjes en hun moeder.

Recyclen is bij Kiddies vanzelfsprekend. Net als op de Pieter Langendijkstraat wordt het afval gescheiden en hergebruikt waar kan, gebruiken ze straks groene stroom en de biologisch afbreekbare verzorgingsproducten van Petit&Jolie. Bij Kiddies zijn ze ambitieus. Zij blijven altijd actief zoeken initiatieven die aansluiten. Zo bouwen zij aan de basis voor groei, dat is Kiddies-GROEN!

Houd de berichtgeving hierover in de gaten. Dit kan via www.kiddies.nl, www.facebook.com/kiddiesalkmaar en www.twitter.com/Kiddies_kdv.

Maar eigenlijk kun je Kiddies-GROEN het beste ervaren door eens te komen kijken. Een vrijblijvende afspraak maken kan via info@kiddies.nl of 072 5624961. Je bent van harte welkom!

Bron : persbericht Kiddies

 

Deel dit artikel