Brancheorganisatie : lobby-inspanning met politieke daadkracht beloond : 100 miljoen voor kinderopvang

Branche ziet langdurige lobby-inspanning met politieke daadkracht beloond

Het kabinet zou bezig zijn om 100 miljoen euro vrij te maken om te investeren in de kinderopvang. Dit melden verschillende bronnen.

Brancheorganisatie Kinderopvang is nog even terughoudend omdat de exacte besteding en invulling van de 100 miljoen nog niet duidelijk is, maar we zijn uitermate verheugd met het nieuws dat er wellicht toch een verruiming van de middelen voor kinderopvang komt. En dat in een tijd waarin er juist veel bezuinigd wordt, zoals in de aanpassing van de kindregeling eerder deze week.

We zien dit als politieke daadkracht om verdere afbrokkeling van de kinderopvangvoorzieningen in Nederland te voorkomen, waardoor weer aan een voorzichtig herstel van deze belangrijke maatschappelijke voorziening gewerkt kan worden. Wij hebben sinds eind 2011 aan de bel getrokken over de gevolgen van de bezuinigingen. Met een consistente boodschap hebben we zowel de minister als de Tweede Kamer keer op keer gewezen op de effecten van de bezuinigingen op ouders, hun kinderen en de sector. Het politiek antwoord lijkt hier nu eindelijk op te zijn gekomen, een teken dat alle inzet heeft geloond.

We kijken reikhalzend uit naar verdere informatie uit, en we gaan graag het gesprek aan met de politiek en de minister over de verdere invulling. Zodra er meer nieuws over de 100 miljoen en de invulling daarvan te melden is hoort u dit van de brancheorganisatie.

Bron : http://www.kinderopvang.nl/nieuws/nieuwsbericht/?newsId=506e8492-49a2-417f-bef3-0f96c2b9073e

Deel dit artikel