Benefietdiner Mezzo brengt € 40.250 op voor Matchis

  • door

Op 11 september 2016 vond alweer het 3e Mezzo Benefiet Diner plaats. Dit jaar leverde het benefiet maar liefst € 40.250 op, dit jaar bestemd voor de stichting Matchis.

Het diner, de veiling en de loterij waren goed voor een opbrengst van € 23.000. Daarnaast is er tijdens de avond door het Daphne Veldhuis Fonds een bedrag geschonken van € 17.250,- Dit bedrag is in het afgelopen jaar door de ambassadeurs van het DVF en middels verschillende giften door het Fonds bijeen gebracht. Tijdens de veiling gingen onder de bezielende leiding van veilingmeester Niels Kooijman onder andere juwelen, luxe reizen, bestedingscheques, schilderijen en een Big green egg BBQ onder de hamer.

Klapstuk van de veiling was een weekend naar London met een verblijf en diner in het zeer luxueuze The Lanesborough Hotel. Deze kavel bracht maar liefst € 3.000 op.

Na het uitermate in de smaak vallende diner, bereid door Mezzo chefkok Berry van de Ven en zijn team was het tijd voor Big Black and Beautiful. De dames verzorgde een spetterend ruim 1 uur durend optreden waarbij slechts enkele van de 130 gasten konden blijven zitten. Het overige, uitstekend verzorgde, entertainment was in handen van DJ Charles en saxofoniste CECE NOIR.

Tijdens de avond werd door Dr. Arnold van der Meer verteld over het werk en doel van de stichting Matchis. De stichting zet zich in voor het werven en registreren van stamceldonoren die nog steeds hard nodig zijn voor de bestrijding van bloedziekten zoals Leukemie. Ook Manon Veldhof, een ex-patiënt die dankzij Stichting Matchis een donor heeft gevonden, kwam aan het woord om te vertellen over het belang van dit werk.

Het Mezzo benefietdiner was onderdeel van een gezamenlijke wervingsactie in samenwerking met de stichting Bergh in het Zadel, Golfdag Bergh (waarvan de opbrengst eind september bekend wordt gemaakt) en de stichting Daphne Veldhuis Fonds.

 

Stichting Matchis

Stichting Matchis zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Deze transplantatie is voor patiënten noodzakelijk om te kunnen overleven. Als er geen geschikte donor gevonden wordt, is de kans groot dat ze overlijden. Voor een geslaagde stamceltransplantatie is het essentieel dat de stamcellen van de donor en de ontvanger voldoende op elkaar lijken. Daarvoor wordt eerst in de familie gezocht. Als binnen de familie geen geschikte stamceldonor gevonden kan worden (en dat is voor 70% van de patiënten het geval), gaat Matchis wereldwijd op zoek naar een geschikte onverwante donor – iemand die bereid is om stamcellen te doneren voor een voor hem onbekende patiënt. Het is dus voor deze patiënten van levensbelang dat er een bestand is met zoveel mogelijk potentiele donoren om de kans te vergroten dat er een geschikte match gevonden kan worden.

https://www.matchis.nl

Mezzo Restaurant en Kamers

Mezzo Restaurant en Kamers is een Frans-/Italiaans restaurant dat door Berry en Wendy van de Ven in de afgelopen vier jaar tot grote culinaire hoogte is verheven. Het restaurant biedt plaats aan 45 gasten die in een ongedwongen sfeer maar in een klassieke setting van de uitsluitend vers bereide gerechten kunnen genieten. Naast het restaurant beschikt Mezzo ook over zeven comfortabele hotelkamers. Het Mezzo benefietdiner ten bate van kanker gerelateerde projecten vindt nu al voor de derde keer plaats en mag zeker een groot succes genoemd worden!

http://www.mezzo-montferland.nl/

Het Daphne Veldhuis Fonds

Het Daphne Veldhuis Fonds ondersteunt initiatieven en (onderzoeks)projecten die tot doel hebben om kanker te bestrijden of het ziekteproces voor patiënten dragelijker te maken. Het fonds is in 2015 opgericht door kinderopvangorganisatie Kinder Service Hotels en vernoemd naar Daphne Veldhuis die op 36 jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van darmkanker. De opbrengsten van het fonds worden volledig ter beschikking gesteld aan de geselecteerde doelen.

http://www.daphneveldhuisfonds.nl/

Stichting Bergh in het Zadel

Stichting Bergh in het Zadel heeft als doel het inzamelen van gelden voor de kankerbestrijding. De opbrengst gaat voor 100% naar het kankeronderzoek zonder aftrek van organisatiekosten. Elke vier jaar wordt een, door het KWF goedgekeurd, onderzoeksproject gefinancierd. Een meeropbrengst wordt gebruikt om regionale projecten te ondersteunen. Bergh in het zadel is één van de grootste particuliere fondsenwervers voor het KWF en draait volledig op vrijwilligers.

http://www.berghinhetzadel.nl/

Golfdag Bergh

Golfdag Bergh is een initiatief voor Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding. Golfdag Bergh organiseert een over vier dagen verspreid jaarlijks golftoernooi. De banen en accommodaties worden beschikbaar gesteld om zo een maximale opbrengst te kunnen genereren. De opbrengst van alle vier wedstrijden komt dit jaar ook ten goede aan de Stamceldonorbank.

http://www.berghinhetzadel.nl/acties/golfdagbergh/
Bron : persbericht

Deel dit artikel