Programma Openingscongres Week van het Jonge Kind bekend

De Werkgroep Pedagogiek & Kwaliteit heeft laatst maanden hard gewerkt aan de programmering van Openingscongres Week van het Jonge Kind op 8 april 2016. 

Thema: Celebrating Our Youngest Learners
Subthema: Samen verschillend naar de toekomst

It takes a village to raise a child¦

Bij het opvoeden, het stimuleren van talenten en het ontwikkelen van vaardigheden kijken we naar de eigen mogelijkheden van het jonge kind in relatie tot de ontwikkeling van de toekomstige maatschappij. Samen met kinderen, hun ouders, familie en andere mensen in hun directe omgeving bouwen we de maatschappij van morgen. De kinderopvang is nadrukkelijk onderdeel van de ˜village’.

Het is van belang om landelijk beleid, wetenschappelijk onderzoek en zeker ook ons pedagogisch beleid en handelen te definiëren vanuit de ontwikkeling van het kind, en dit te toetsen aan de maatschappelijke ontwikkelingen. Hoe draagt landelijk beleid, wetenschappelijk onderzoek, pedagogisch beleid en pedagogisch handelen eraan bij dat we met elkaar die village vorm geven?

Tijdens het ochtendgedeelte van het congres zullen inspirerende sprekers je prikkelen om je eigen visie en praktijk te verdiepen. Na de lunch is er keuze uit 5 workshops, waarin de verschillende aspecten van de ontwikkeling van het jonge kind aan bod komen. Daarbij wordt verbinding gemaakt met wat de maatschappij van morgen nodig heeft.

Reken er op: het wordt een bijzondere dag! (inschrijving start binnenkort)

Programma
8.30 uur – ontvangst
9.15 uur – opening door dagvoorzitter Charlotte van Zuijlen
Simone Kukenheim, wethouder Amsterdam
Prof. dr. Luc Stevens, voormalig hoogleraar orthopedagogiek aan de UU en oprichter  van het Nederlands Instituut voor Onderwijs en Opvoedingszaken
Dr. Annerieke Boland, lector Jonge Kind aan iPabo
intermezzo: Lady Charity
10.45 uur – pauze
11.20 uur – vervolg
Prof. dr. Sieneke Goorhuis, orthopedagoog en voormalig bijzonder hoogleraar spraak- en taalstoornissen bij kinderen
intermezzo: Lady Charity
12.15 uur – lunch
13.30 uur – workshops
14.30 uur – einde

Bron : WvhJK

Deel dit artikel
%d bloggers liken dit: