VVE op kinderdagverblijven

  • door

Medewerkers van kinderdagverblijven bij KSH zijn of worden getraind met Voor en Vroegschoolse Educatie (VVE). Dit met als doel om kinderen die gebruik maken van ons kinderdagverblijven of peuterspeelzalen een soepele start te kunnen laten maken in groep 1 van de basisschool.

Zo was de vestiging KSH KDV Pendrecht te Rotterdam in het jaar 2010 het eerste VVE-gecertificeerde kinderdagverblijf van Rotterdam. Momenteel volgen er weer 16 pedagogisch medewerkers en vestigingsmanagers de 2 jarige training “ Ben ik in Beeld”, zodat dit op elke kinderdagverblijf van KSH wordt uitgedragen. Op ieder kinderdagverblijf en peuterspeelzaal kan Ben ik in Beeld bijdragen aan de professionaliteit van de pedagogisch medewerkers én sluit dit aan op de behoeften van het jonge kind.

Het programma combineert belangrijke pedagogische en didactische inzichten met de dagelijkse praktijk van de kinderopvang. Ben ik in Beeld draagt bij aan de professionaliteit van de pedagogisch medewerkers en daarmee aan de optimale ontwikkeling van kinderen.

De meeste van onze vestigingen combineren Ben ik in Beeld met Puk, van de methode Puk en Ko. Maar het is ook mogelijk Ben ik in Beeld te combineren met een ander VVE programma.

Op de vestigingen die met Ben ik in Beeld werken kunt u een folder over KSH en Ben ik in Beeld vinden. En neem gerust eens een kijkje op de website van Ben ik in Beeld.

Over KSH

KSH is een jonge en dynamische onderneming die opgericht is in 2001. De eerste twee vestigingen werden eind 2002 geopend en inmiddels is KSH doorgegroeid naar 20 vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Amersfoort, Dieren en Amstelveen.

Deze vestigingen zijn onder te verdelen in KSH kinderdagopvang locaties en KSH Kidsclub locaties. In de KSH kinderopvang locaties bieden wij opvang voor kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. In de KSH Kidsclub locaties hebben wij alleen buitenschoolse opvang voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. Op sommige van deze locaties verzorgen wij ook de tussenschoolse opvang (het overblijven).

Bron : persbericht KSH

Deel dit artikel