Record op Social Media voor kinderopvangbranche

Afgelopen week is de eerste Facebookpagina in de kinderopvangbranche door de grens van 15.000 likes gegaan. Was lange tijd de pagina van de Brancheorganisatie Kinderopvang het meest geliked in de branche (rond de 14.000 likes) , sinds een maand of 2 is dat echter de FB-pagina van VacatureKinderopvang.  Nu is deze ook nog de grens van 15.000 likes gepasseerd.

De website VacatureKinderopvang.nl is in 2008 als “niche- vacaturebank” opgericht met als doel werkgevers uit de branche een platform te geven om hun vacatures aan te bieden. Daarbij is en was het uitgangspunt dat plaatsing volledig gratis moest zijn en werkzoekende de vacatures konden inzien zonder dat registratie noodzakelijk is/was.

Tot op heden is VacatureKinderopvang.nl de enige vacaturebank in deze branche die hieraan voldoet. Zo is de website werkinkinderopvang.nl (van FCB) nooit echt goed van de grond gekomen, ondanks de grote bedragen die hierin door de FCB (en dus ook door de werkgevers via de fondsbijdrage) geïnvesteerd zijn. Zo zijn de vacatures op het huidige loopbaanplein niet toegankelijk voor werkzoekenden die niet geregistreerd zijn. Ook zijn deze vacatures niet makkelijk vindbaar via de zoekmachines of via Social Media. Daar speelt FCB geen rol van betekenis.

Andere websites die vacatures aanbieden zijn niet gratis en/of in combinatie met andere elementen. De bezoekers van de website VacaturKinderopvang.nl daarentegen komen alleen voor de vacatures.

Het grote aantal likes (en volgers) zorgt ervoor dat een vacatureplaatsing gemiddeld tussen de 2.000 en 9.000 mensen bereikt op Facebook, buiten de bezoekers op de website en de andere kanalen, zoals Twitter.

De belangrijkste kenmerken:

 • Onbeperkt gratis vacatures plaatsen
 • Vacature verdwijnt na 30 dagen automatisch
 • Keuze uit bijna 6.000 plaatsen in Nederland
 • Minimaal 1, maximaal 10 bedrijfs- of locatieprofielen per account mogelijk met eigen logo, website, omschrijving, etc.
 • Mogelijkheid om uw vacature en bedrijfsprofiel extra onder de aandacht te brengen.
 • Vacature wordt voor u doorgeplaatst op Facebook, Twitter en andere kanalen.

 

Hier ook gebruik van maken ?

 1. Ga naar de registratiepagina 
 2.  Log in op de website;
 3. Kies uw rol als “werkgever”;
 4. Selecteer in Dashboard Werkgever het Standaard Werkgevers Pakket ( gewoon gratis !!) ;
 5. Richt uw profiel in (minimaal 1 bedrijf toevoegen en uw bedrijfsprofiel inrichten);
 6. Begin met plaatsen van vacatures.

Bron : VacatureKinderopvang.nl

Deel dit artikel