Kinderrechtenhuis

Het Kinderrechtenhuis is een schitterende locatie in Leiden waar  Kinderrechten centraal staan.  Het Kinderrechtenhuis is een kenniscentrum voor kinderrechten. De diverse organisaties gevestigd in het Kinderrechtenhuis beschikken over veel expertise van het Kinderrechtenverdrag. Regelmatig vinden inhoudelijke bijeenkomsten plaats.

Het Kinderrechtenhuis is gevestigd in het voormalige Heilige Geest Weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht te Leiden. Tot 1961 woonden hier wezen: In de hoogtijdagen zelfs meer dan 500 kinderen. Er werden destijds hier heel wat kinderrechten geschonden. Daarom is het mooi dat vanuit dit gebouw nu juist wordt gestreden voor de rechten van kinderen in Nederland en wereldwijd.

Activiteiten

In het Kinderrechtenhuis worden verschillende activiteiten georganiseerd. Activiteiten zijn altijd gerelateerd aan het thema kinderrechten of hebben kinderen of jongeren als centraal aandachtspunt. Ook kunnen kinderen en jongeren zelf activiteiten organiseren.

De activiteiten die in het Kinderrechtenhuis plaatsvinden zijn zeer divers: van een kleine vergadering over een e-learning module over kinderrechten tot een politiek debat met Tweede Kamerleden en van een tribunaal waarin jongeren pleiten voor kinderrechten tot een conferentie over gehandicapte jongeren en ontwikkelingssamenwerking.

Bron : http://www.kinderrechtenhuis.nl/

Deel dit artikel